Voordelen linkbuilding via startpagina

Wanneer je graag linkbuilding wilt doen kan dit ook via startpagina’s. Natuurlijk kan Linkbuilding ook via andere kanalen maar de startpagina’s zijn jarenlang gebruikt. Dit heeft ook altijd heel goed zijn werk gedaan. De afgelopen jaren is dit wat minder geworden maar is nog steeds te gebruiken.

Startpagina’s wat zijn het

Toen er nog geen zoekmachines waren, deed iedereen het met startpagina’s. Dit zijn internetsites waar heel veel linken op staan naar andere sites. Over het algemeen hebben de startpagina’s thema’s. De links die dan op die startpagina staan hebben verband met het thema. Startpagina.nl was de eerste die hier mee begonnen is. Door de linkenruil komt jouw website ook weer wat hoger in zoekmachines.

Werken de startpagina’s nog steeds

Hier kan geen ja of nee op gezegd worden. In feite werken ze nog wel maar met mate. In de E-commerce wereld zijn er heel erg veel bedrijven die startpagina’s in hun linkprofiel hebben. Dit zijn bedrijven die het moeten hebben van online vindbaarheid. Juist door linken te ruilen kom je steeds een stapje verder.

Er moet wel verstandig omgegaan worden met de startpagina’s. 20% van je linkprofiel mag van jezelf zijn de rest moet content links of websitelinks zijn. Wanneer er linken gebruikt worden van startpagina’s dat ze van verschillende startpagina’s zijn. Dus niet alleen van startpagina.nl maar ook van andere startpagina’s. Zorg er dus voor dat de linken van startpagina’s niet de meeste links zijn op je linkenpagina. Wanneer er teveel links op de startpagina staat kan het veel minder waarde geven. Een link van een bedrijf in jou sector die leidt naar hun eigen grote website brengt vaak iets meer op om die op de startpagina te hebben. Het is dan ook belangrijk dat je de ruil van de grote website doet.

Wat is linkbuilding

Het is een methode om een website meer aandacht te laten krijgen door de link van de website te promoten via het internet. Zo kan je er dus voor zorgen om backlinks van een externe website naar jou website te krijgen. En omdat er tegenwoordig verschillende vormen van linkbuilding zijn is dat er ook eentje voor op startpagina’s te doen. Door jou backlink op een startpagina te hebben staan krijg je zelf ook meer op je website. In feite kan je gewoon een link ruil doen. Elke vorm van linkbuilding heeft wel zo zijn voordelen en nadelen.

Voordelen van linkbuilding via een startpagina

Veel mensen denken gewoon even een link op een startpagina te zetten en op die manier al bezig te zijn met linkbuilding. Maar dat is steekt natuurlijk heel anders in elkaar. Wanneer je op startpagina.nl gaat kijken vindt je ook banners waar weer een backlink achter zit. En juist daardoor komen mensen kijken op jouw website. Daardoor heb je toch eigenlijk wel een aantal voordelen wanneer je op een startpagina aan linkbuilding doet. Die voordelen zijn:

- Naamsbekendheid van je website
- Meer verkeer op de website
- Groot bereik van bezoekers
- Door meer verkeer op de website krijg je naamsbekendheid maar ook eventuele klanten
- Onderlinge samenwerking met andere bedrijven
- Een groot aantal bezoekers uit het hele land
- Breder publiek
- Door een eigen startpagina te maken kan je linken ruilen
- Linkbuilding via een startpagina is over het algemeen gratis
- Je wordt sneller gevonden bij zoekmachines
- Het is een handige oplossing wanneer je veel backlinks nodig hebt voor de grote website
- Het is eenvoudig

Waar aan voldoen om linkbuilding via een startpagina te doen

Wanneer je via een startpagina aan linkbuilding gaat doen zijn er zeker wel wat dingen waar je rekening moet houden wil je dat het ook blijft staan op de startpagina. De startpagina controleert namelijk elke link. Er zijn natuurlijk heel erg veel gebruikers op de startpagina waardoor het ook belangrijk is dat een link heel erg goed werkt. Men wil niet op een link klikken en op een site terecht komen die niet meer werkt of wat totaal niet overeenkomst met het doel waar ze naar op zoek zijn. Omdat je op startpagina’s een breed aantal bezoekers hebt vanuit het hele land is de controle op de link ook heel erg belangrijk. De criteria voor de controle van de link:

- Het is belangrijk dat het content Nederlands is
- De website moet er goed verzorgd uit zien
- De website moet een betrouwbare uitstraling hebben
- De website moet overzichtelijk zijn voor de gebruiker
- De navigatie moet duidelijk maar ook gebruiksvriendelijk zijn
- De website moet te gebruiken zijn in alle browsers
- Het is belangrijk dat gebruiksvoorwaarden worden aangegeven op de website
- Privacy en cookiebeleid moeten volgends de regels van de Nederlandse wetgeving zijn
- Er mogen geen hinderlijke, storende of misleidende onderdelen voorkomen op de website

© Websitepromo.nl

Bestel-verf.nl